Menu

De wandeltochten

U kunt Pinksterzondag kiezen uit 3 afstanden, 7, 14 en 21 km.

Alle 3 de afstanden brengen u naar de mooie natuurgebieden in en rondom Brunssum.
Geniet tijdens het wandelen van o.a. oude en nieuwe natuurgebieden, heuvels en dalen, heide en bos, vergezichten, natuurmonumenten, van zingende vogels en nog veel en veel meer.
Volop genieten van de omgeving waar je door heen wandelt is het mooiste en meest ontspannende wat er is. Wandelen is niet voor niets de meest gezonde en effectiefste manier van sporten.

De tochten van de 14 en 21 km hebben een internationaal karakter omdat deze voor een gedeelte over Duits grondgebied gaan.

De 7 km is een wandeltocht voor de beginnende wandelaar die via het Schutterspark en de afgegraven mijnberg richting golfbaan Brunssummerheide gaat en via de wandelpaden van de rechterzijde van de golfbaan naar de rust- en controleplaats bij buitenverblijf de Heikop loopt.
Na evt. een natje en/of droogje genuttigd te hebben vervolgt men de wandeltocht via de Brunssummerheide weer terug naar het Schutterspark en de start- en finishlocatie.

De 14 km is een wandeltocht voor de al iets meer gevorderde wandelaar. Tijdens deze afstand zult u enkele keren een hoogte verschil moeten overbruggen.

Tot bij de golfbaan wandelt u dezelfde route als de deelnemers aan de 7 km. Hier splitsen zich de routes en gaat u via de wandelpaden van de linkerzijde van de golfbaan naar de Duitse Tevenerheide.
Via een stukje Tevernerheide wandelt u weer richting golfbaan waar u op een gegeven moment de wandelaars van de 7 km tegen komt en dezelfde route richting rust- en controleplaats bij buitenverblijf de Heikop wandelt.
Vanaf buitenverblijf de Heikop loopt de route van de 14 km gelijk aan die van de 7 km terug naar de start- en finishlocatie.

De 21 km is een wandeltocht voor de gevorderde wandelaar. U zult tijdens deze afstand meerdere malen een hoogte verschil moeten overbruggen.

De 21 km is dezelfde route als de 14 km.
Alleen maakt u vanaf buitenverblijf de Heikop een extra rondje over de Brunssummerheide richting de Sigranogroeve.
Na een evt. 2de pauze bij rust- en controleplaats buitenverblijf de Heikop wandelt u dezelfde route terug naar start- en finishlocatie als de 7 en14 km

   disclaimer:: wij maken op deze website gebruik van foto's en hebben getracht om de privacy zoveel mogelijk te respecteren. Komt u alsnog een foto tegen waarop u te zien bent en u heeft hier bezwaar tegen dan kunt u dit kenbaar maken bij de webmaster onder vermelding privacy. vermeld naam, welke pagina en omschrijving van de foto, desbetreffende foto zal dan z.s.m. verwijderd worden. u kunt de mail sturen naar: secretaris.wandelenvoorkika@outlook.com